Ako ALUMINIJUMSKU foliju ubacite u VEŠ mašinu desiće se ČUDO: Ovo nije jedini TRIK, evo šta sve MOŽETE da uradite sa jeftinim KUHINJSKIM ALATOM!

Ž. T. Vesti 23.06.2022 13:45 0

Aluminijumska folija je sjajan izum koji ljudi nedovoljno koriste. Naime, osim u ambalaži za hranu, može se koristiti i u raznim drugim situacijama, odnosno kao zamena za druge artikle.

Ako ALUMINIJUMSKU foliju ubacite u VEŠ mašinu desiće se ČUDO: Ovo nije jedini TRIK, evo šta sve MOŽETE da uradite sa jeftinim KUHINJSKIM ALATOM!

Shutterstock

1. Za mekši veš

Listove folije uvaljajte u kuglice i ubacite dve do tri u bubanj pre pranja. Oni će izazvati više rotacije odeće, što će je učiniti mekšom. Isti trik možete koristiti i u mašini za sušenje veša, a folija je odličan saveznik veša jer oslobađa statički elektricitet.

2. Očistite sudove

Zgužvajte lopticu aluminijumske folije i njom možete očistiti šerpe i tiganjelakše nego uz ppomoć žice.

3. Za svetlije srebro

Alu-folija čisti srebrninu po sledećem receptu: Stavite foliju u činiju na dno, sipajte vodu i dodajte malu kašiku soli i stavite unutra srebrne predmete. Ostavite da se odstoji deset minuta i obrišite suvom krpom.

4. Bolje i lakše peglanje

Za efikasnije peglanje stavite foliju između presvlake i daske za peglanje – folija će reflektovati toplotu i peglanje će biti kraće, a uštedećete i energiju.


5. Naoštrite makaze

Da biste naoštrili makaze, list folije treba nekoliko puta presavijati da bude ravan i jednostavno iseći foliju makazama.

BONUS VIDEO


 


 
Komentari (0)
Loading