Ovim DOMAĆIM rastvorom cvećari oporavljaju BILJKE: Potrebna su samo OVA TRI jeftina sastojka da ponovo budu bujne

M. G. Vesti 24.06.2022 09:59 0

Prirodni rastvori su uvek bolja opcija

Ovim DOMAĆIM rastvorom cvećari oporavljaju BILJKE: Potrebna su samo OVA TRI jeftina sastojka da ponovo budu bujne

Shutterstock

Ukoliko su biljke počele da vam venu, sa ovim rastvorom ćete ih vratiti u život. Umesto hemije, koristite ovaj domaći rastvor i biljke će rasti kao lude. Jedino što je potrebno jeste da ne bacate koru od banane i ljusku jajeta kada ih upotrebite.

Biće vam potrebni i sledeći sastojci:

  • kora od 1 banane
  • 1 kašika mlevene kafe
  • ljuska od 1 jajeta
  • 300 ml vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i zajedno ih izmiksajte. Ovim rastvorom zalijte vaše uvele biljke i rezultat će biti vidljiv već sledećeg dana, piše lifestyle.ba.

Rastvor možete da sipate i u saksiju sa zdravim kućnim lepoticama i one će postati još bujnije i zelenije. Ukolko želite da vaše cvieće uviek izgleda zdravo i zadivljujuće postupak ponavljajte povremeno.

Kako ovi sastojci deluju na biljke?

Banane imaju kalijum, fosfor i kalcijum, pa baš iz tog razloga imaju pozitivan efekat na biljke. Ovi hranjivi minerali izuzetno pogoduju biljkama u procesu oporavka. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i novih izdanaka.

Ljuske sadrže preko 30% kalcijuma. Približno svaka ljuska daje oko 4 miligrama kalcijuma. Pored kalcijuma sadrže i magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum i oko 5% organske materije koja je od velikog značaja za kvalitet zemljišta. Organska materija nalazi se u opni koja ostaje na ljusci u obliku proteina i značajan je izvor azota. Ukoliko ne perete ljuske od jaja, sadržaj organske materije može biti i veći.

Savet je i da se biljka barem jednom nedeljno prebriše vlažnom krpom kako bi se skinula prašina i omogućilo da biljka diše.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading