Ovaj prirodni SPREJ rasteruje muve u sekundi: Svi jedva čekaju da naprave ovaj preparat koji je i veoma JEFTIN

Vesti 28.06.2022 15:55 0

Kako sunce sve više zagreva, većina ljudi drži otvorene prozore zbog cirkulacije vazduha, ali su otvoreni i za dosadne muve koje prenose više od 100 patogenih mikroorganizama koji se nakupljaju na njihovim stopalima i usnim organima.

Ovaj prirodni SPREJ rasteruje muve u sekundi: Svi jedva čekaju da naprave ovaj preparat koji je i veoma JEFTIN

Shutterstock

Zbog toga su stručnjaci nedavno objavili vodič o tome kako uz pomoć biljaka prirodnim putem sprečiti muve da uđu u domove, a njihov savet je jeftin, brz i lak. Naime, muve ne vole bosiljak ili nanu i ove biljke će ih odbaciti, pa ih možete posaditi i staviti na prozorske daske i blizu vrata.

Poli Širer, stručnjak za čišćenje u Tap Varehouse-u, takođe je otkrila kako možete sprečiti da se muve zadržavaju u vašoj kuhinji ovog leta.

- Vrućina izaziva povećanje broja muva i kućne muve će se verovatno brže razmnožavati po veoma toplom vremenu koje im odgovara, pa je dobro preventivnim merama zaustaviti njihovo razmnožavanje - objasnila je ona Miroru.

Napravite sopstveni prirodni sprej

Mirisi esencijalnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muve, tako da možete sami da napravite sprej za prirodno odbijanje muva tako što ćete dodati nekoliko kapi bilo kog od ovih ulja u vodu u bočici sa raspršivačem. Jednostavno prskajte sprej po celoj kuhinji tokom dana i muve bi trebalo da ostanu napolju.

Čuvajte gazirana pića u frižideru

Voćne mušice takođe privlače ugljen-dioksid u gaziranim pićima, tako da ako ostavite sokove napolju, oni će početi da se akumuliraju u tom području, posebno ako je došlo do prolivanja. Obavezno obrišite mrlje i očistite flaše kako biste sprečili privlačenje muva, a gazirana pića je najbolje držati u frižideru sve vreme kako bi voćne mušice bile podalje od njih.

Sodom bikarbonom održavajte kantu za otpatke čistom i suvom

Hrana koju leti bacimo u kantu za smeće zbog vrućine brže truli i privlači još više muva. Zbog toga je važno čistiti i prazniti kantu češće nego obično tokom letnjih meseci. Možete posuti malo sode bikarbone na dno kante pre nego što stavite novu kesu za smeće, koja treba da upije sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

Ne ostavljajte prljavo posuđe u blizini lavaboa

Zbog zauzetosti, pranje prljavog posuđa se često odlaže, a stajanje pored sudopere sigurno će privući muve. Zato preporučujemo da letite što pre operete sudove kako biste sprečili da se na njemu skupljaju muve i prenose bakterije.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading