Ove BILJKE sve Srpkinje drže u KUĆI, a ne bi trebalo: Zovu ih ENERGETSKIM VAMPIRIMA, tvrde da privlače BEDU i nesreću!

Vesti 29.06.2022 16:05 0

Feng šui za uređenje prostora uglavnom podstiče gajenje zelenih biljaka u domu, ali neke bi trebalo izbegavati jer ne utiču povoljno na energiju

Ove BILJKE sve Srpkinje drže u KUĆI, a ne bi trebalo: Zovu ih ENERGETSKIM VAMPIRIMA, tvrde da privlače BEDU i nesreću!

Shutterstock

Uglavnom se kao negativni ističu kaktusi sa kojiam treba paziti jer donose oštru energiju, ali malo ko zna da su sledeće dve biljke loše za energetski balans u prostoru - montesera i difenbahija.

Ove sobne biljke se smatraju moćnim energetskim vampirima. Feng šui stručnjaci smatraju da ove biljke iscrpljuju mentalnu snagu svojih vlasnika i unose razdor u odnose. Njihov negativan uticaj je posebno jak u malim stanovima, pa je ove zelene velike biljke bolje je držati u javnim ustanovama i velikim poslovnim kompanijama gde je svakodnevno veliki promet ljudi.

Velika montesera koja se širi i raste pedstavlja simbol napretka i proisperiteta u poslovnim prostorima, ali u stanu, posebno ako je mali, "zagušuje" prostor i ometa slobodan tok pozitivne energije. Zbog toga je takođe nazivaju biljkom energetskim vampirom.

Difenbahija je otrovna biljka koju ne biste smeli držati dostupnu u kući ukoliko imate malu decu ili kućne ljubimce. Zbog toga s eovo cveće smatra jendim od toksičnim, pa je i njega povoljno držati u poslovnim prostorima.

Ukoliko imate ove biljke u kući, to nikako ne znači da treba da ih odbacite, već im u kući promenite mesto tako da ne zauzimaju previše prostora, a difenbahiju podignite na neku višu poziciju. najpovoljnije bi bilo kada biste mogli da ih prebacite u radnu sobu ili da ih držite u hodniku zgrade gde je povećana cirkulacija ljudi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading