Rešite se BUBA zauvek pomoću ove SMESE: Komarci i ostali insekti će BEŽATI od vaše kuće

Vesti 30.06.2022 19:40 1

Sve sastojke sigurno već imate u kući

Rešite se BUBA zauvek pomoću ove SMESE: Komarci i ostali insekti će BEŽATI od vaše kuće

Shutterstock

Kada dođe lepo toplo vreme, naš glavni i jedini neprijatelj jesu insekti. Koliko god želimo da uživamo, bube nam ne daju mira. 

Srećom, pomoću ovog trika, nećete više imati ovakvih problema. Sve što treba jeste da pretražite kuhinju jer verovatno sve već imate u kući.

Sastojci:

Dva limuna
dve limete
nekoliko grančica ruzmarina
deset kapi eteričnog ulja eukaliptusa
malo vode
plutajuće sveća

Postupak:

U manju staklenu čašu stavite vodu, limun, limetu i ruzmarin. Dodajte eukaliptus i na vrh stavite plutajuću sveću.

Karanfilić i limun su spas od ovih krvopija

Prepolovite nekoliko limuna ili limeta pa u središte pobodite 10-ak karanfilića. Rasporedite limun po stanu, tamo gde provodite najviše vremena, i to je to.

komarci

pixabay

 

Tečnost protiv osa i stršljenova

Za ovaj recept, potrebno je da izbušite rupe na poklopcu tegle. Stavite med na dno tegle i razblažite s malo vode ili dodajte kašiku džema. Insekti će biti privučeni slatkim mirisom, ući će kroz rupe, ali neće moći da se odlepe od smese sa medom. Po potrebi menjajte teglu.

Protiv različitih buba

Sastojci:

30 ml maslinovog ulja
po jedna kap esencijalnog ulja citronele
eukaliptusa
nane
čajevca

U tegli pomešajte sve sastojke, dodajte malo vode i pomešajte – samo strogo vodite računa da mešavinu nipošto ne držite blizu očiju, ni dok je pravite.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Mirka
01.07.2022 13:29

Ono protiv komaraca sam probala, i ne radi radnju. Samo sam bezveze potrošila divne citruse od kojih sam mogla da napravim sok. Ovo za stršljene i bube zaista ne znam, ali ja se s njima ne bih igrala. Jednom sam u kutiji od strujomera imala gnezdo stršljena i nisam smela ni da im priđem. Pozvala sam Eko-end i rešila problem. Pre par godina sam u novinama čitala da su zaštićena vrsta i da možete da odgovarate ako ih ubijete. Zato je bolje zvati profesionalce, oni znaju šta će i kako sa njima. Ovo poslednje mi se sviđa jer volim sva ta eterična ulja. Probaću, hvala. :)