Zapečene PUNJENE PAPRIKE: Savršen ručak na LAKŠI i drugačiji način, idealan za one koji nemaju vremena za kuvanje

Vesti 03.07.2022 12:30 0

Mnogi tvrde da je lepša i od standardne punjene paprike

Zapečene PUNJENE PAPRIKE: Savršen ručak na LAKŠI i drugačiji način, idealan za one koji nemaju vremena za kuvanje

Shutterstock

Kada dođu letnji dani, punjene paprike su broj jedan na trpezama i rado viđeno jelo. Pripremaju se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom.

Ovaj recept je savršen za sve one koji nisu toliko iskusni u kuhinji ali i za one koji nemaju toliko vremena. 

Sastojci:

Deset paprika babura
400 g mlevenog mesa
50 g pirinča
jedan paradajz
jedna šargarepa
500 ml soka od paradajza 
jedna glavica luka
so, biber

Priprema:

Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine. Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu.

Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.

U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.

Pokrijte sud folijom stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku. Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading