Ovakvom metodom ništa niste POSTIGLI: Ovo su najčešće greške koje pravite kada brišete prašinu

Vesti 29.09.2021 14:25 0

Brisanje prašine jedan je od najjednostavnijih kućnih poslova, ali i dalje mnogi prave neke greške zbog kojih se posao čini uzaludan jer se novi sloj prašine stvara već za par sati

žena

Shutterstock

Verovatno ne postoji dom koji nema "briska", ali kako piše "Country Living", brisanje prašine tim pomagalom zapravo je uzaludno jer se ona samo rasprši okolo - s jedne površine prelazi na drugu. Također, zadržava prašinu na sebi, pa bi ga trebalo često prati vodom ili menjati.

Prašina se može stvarati po stolovima i nameštaju jer ne čistite neke delove u kući na kojima je ima najviše, pa ona "leti" u krug i zapravo je stalno prisutna. Neki od tih delova su klima uređaji i grejalice - očistite ih redovno usisivačem.

Nemojte brisati prašinu "na suvo" jer je samo prebacujete s jednog dela na drugi - kao i s briskom. Neka krpica bude blago vlažna kod brisanja kako bi se čestice prašine skupile na nju.

Još jedna pogreška, koje mnogi nisu svesni, je retko menjanje filtera na usisivaču. Oni su napravljeni tako da hvataju i zadržavaju čestice prašine, a ako ih ne menjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisivaču već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju.

Komentari (0)
Loading