Fanovi KRALJICE čišćenja imaju najjednostavniji TRIK za začepljeni ODVOD: Deluje BRZO, a potrebna su vam samo DVA satojka

Vesti 08.07.2022 08:30 1

Ovo je inače stari, dobri trik, ali možda je došlo vreme da ga obnovimo

Fanovi KRALJICE čišćenja imaju najjednostavniji TRIK za začepljeni ODVOD: Deluje BRZO, a potrebna su vam samo DVA satojka

Shutterstock

Obožavatelji britanske "kraljice čišćenja" gđa. Hinch već neko vreme deli savete i trikove za čišćenje na društvenim mrežama, pa su nedavno na Fejsbuk stranici Mrs Hinch Cleaning Tips promovisali najlakši način za čišćenje začepljenog odvoda. 

Naime, nagomilavanje dlačica, komadića mrtve kože, naslaga sapuna i druge prljavštine ponekad brzo formiraju čep u odvodu tuša, koji je, koliko god da ste pažljivi sa onim što ubacujete, često nemoguće izbeći. - Koristite sodu bikarbonu i belo sirće, otprilike pola-pola - napisao je jedan korisnik ženi koja je tražila savet u grupi. Nakon što sipate tečnost u odvod, rekao je, ostavite da odstoji pola sata do sat vremena, a zatim sipajte toplu vodu.

- Slažem se da ovo funkcioniše, i da je bez problema i jeftino - prokomentarisao je jedan korisnik.

Naime, kako su objasnili, kombinacija sode i sirćeta će izazvati hemijsku reakciju u odvodu koja će probiti čep naslaga, a ta dva proizvoda mogu zajedno da se koriste za čišćenje drugih stvari, na primer veš mašine. Međutim, neki u grupi su imali malo drugačiji recept za ovaj „uradi sam“ alat. - Najpre napunite šolju sodom bikarbonom i sipajte je u odvod. Sačekajte dva do tri minuta, pa dodajte šolju belog sirćeta - napisao je jedan korisnik. „Smeša će početi da vri što je standardna hemijska reakcija, pa je ostavite u odvodu oko sat vremena, pa prelijte vrelom vodom”.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 


 

Komentari (1)
Loading
Tatjana
08.07.2022 10:46

Netačno. Bez sajle za čišćenje odvoda ništa ne pomaže. Provereno.