Da li je pametno da sušite VEŠ napolju po ekstremnoj vrućini? Odgovor može da vas ŠOKIRA

K.Ć. Vesti 10.07.2022 13:45 0

Teško je funkcionisati na vrućini, ali postoji plus - veš se odmah osuši. Ali da li je sušenje odeće na suncu tokom vrućih dana dobra ideja?

Da li je pametno da sušite VEŠ napolju po ekstremnoj vrućini? Odgovor može da vas ŠOKIRA

pixabay

Da li se odeća koju treba prati na temperaturi do 30 stepeni C može sušiti na balkonu na 40 stepeni? U početku izgleda apsurdno, ali onda počinjemo da se pitamo.

Veoma visoka temperatura leti ne predstavlja pretnju za našu odeću. Možete ga lako osušiti napolju. Postoji samo jedan uslov - ne na suncu. Njegovi zraci mogu oštetiti odeću. Tamne i obojene ili šarene tkanine blede kada su izložene suncu. Situaciju dodatno pogoršava činjenica da je veš mokar. Sušenjem odeću izlažemo promeni boje na suncu.

Vredi znati da svoju odeću možete donekle zaštititi od izbledenja ako je sušite naopačke. Međutim, ovo ne garantuje 100% efikasnost. Takve tkanine ionako mogu da izblede, samo manje i sporije. Bilo bi najbezbednije da jednostavno ne sušite svoju odeću na suncu.

Šta je sa belom odećom? Iako neće izbledeti na suncu, takođe ne preporučujemo takvo sušenje. UV zračenje doprinosi degradaciji tekstila. Ovako osušena odeća može brže da počne da gubi svoj prvobitni oblik.

Slična je situacija i sa patikama. Nemojte ih sušiti na radijatoru, sušilici ili na suncu. Ovo ubrzava njihovo uništavanje. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading