Rešite se KOMARACA sa samo DVA sastojka, a to nisu voda i sirće: Mirisaćete predivno, a svaki insekt će pobeći od vas

K.Ć. Vesti 10.07.2022 14:15 1

Uz samo par koraka rešite se komaraca

komarci

pixabay

Osim što su jako dosadni i što remete užitak u prirodi i letnom provodu na otvorenom, ugriz komarca može biti vrlo iritantan, pa čak i bolan. Zbog toga je zaštita od komaraca tokom letnjeg perioda imperativ, piše City magazin.

Ali, umesto repelenata koji su puni hemikalija i drugih neželjenih sastojaka, koji mogu biti vrlo štetni za organizam, mnogo bolja opcija su sredstva protiv komaraca na prirodnoj bazi. U tom pogledu posebno se preporučuje prirodno ulje limunskog eukaliptusa. Reč je o esencijalnom ulju koje se inače koristi samostalno zbog blagotvornog, umirujućeg efekta, ali se može dodavati i u prirodna sredstva protiv buba.

U nastavku otkrivamo recept za domaći repelent protiv komaraca s ovim esencijalnim uljem u glavnoj ulozi.

Potrebno je:

  • 1 staklena flašica s raspršivačem
  • 25 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
  • 60 ml kokosovog ulja

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u staklenoj boci sa raspršivačem i dobro promućkajte pre nanošenja. Ovaj sprej možete nanositi i na kožu i na odeću, samo vodite računa da ne prskate u oči.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Snežana
11.07.2022 10:26

Za limunski eukaliptus nikada nisam čula. Ali pravila sam nešto slično od limunove trave, i jurili su me još više. Nisam mogla da sedim u bašti. Na kraju sam zvala eko end da mi isprskaju travnjake. Ovih napasti se ne možete rešiti tako lako.