Male tajne velikih MAJSTORA: Pre nego što počnete da ga KUVATE obavezno OVO uradite sa BROKOLIJEM

Vesti 30.09.2021 09:09 0

Pored toga što sadrži darežljivu količinu magnezijuma, kalcijuma, kao i cinka - ovo povrće je poprilično popularno jer se lako sprema i ide kao prilog uz svako jelo

Male tajne velikih MAJSTORA: Pre nego što počnete da ga KUVATE obavezno OVO uradite sa BROKOLIJEM

pixabay

Iako ga svi asociraju sa zdravljem, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, magnezijum i kalcijum, kao i cink - brokoli ima i druge razloge zbog kojih je tako "popularan". On spada u grupu najkorisnijih vrsta povrća koje se brzo priprema i kuva, a odlično se kombinuje sa drugom hranom i pojavljuje se u sklopu, skoro, svake dijete. 

Međutim, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga dobro oprati! Kako biste to uradili što bolje, prvo morate dobro da operete "glavicu" brokolija, a to ćete najbolje učiniti pod mlazom vode. U tu svrhu možete koristiti i četku za sudove pomoću koje ćete još bolje oprati prljavštinu sa povrća. 

Nakon što ste brokoli dobro oprali, uklonite dršku što je moguće bliže glavici. Kada ovo odradite, počnite da cepkate glavicu i svakom odcepljenom komadiću skidajte stabljiku, ako vam se ne sviđa njen ukus, piše "Krstarica"

Druga mogućnost pranja brokolija, koja je nešto brža, jeste da ga podelite na manje delove, da ga stavite u cediljku i temeljno operete pod mlazom hladne vode.

Komentari (0)
Loading