Ako ovo RADITE zaustavićete STARENJE: Praktikovanje ovih TRIKOVA vraća SAT unazad, izgledaćete mnogo MLAĐE

Vesti 12.07.2022 09:45 0

Starenje je životna činjenica, ne možemo da izbegnemo starenje, ali možemo da mu prkosimo

Ako ovo RADITE zaustavićete STARENJE: Praktikovanje ovih TRIKOVA vraća SAT unazad, izgledaćete mnogo MLAĐE

Shutterstock

Nova „dijeta dugovečnosti“ koja daje prednost ugljenim hidratima i postu je najnoviji trik, koji tvrdi da produžava očekivani životni vek za 20 godina.

Ali kako se možete boriti protiv propadanja svog tela. Izbegavanje pušenja, redovno vežbanje i zdrava ishrana su sredstva protiv starenja.

Ne mirite se sa zglobovima koji propadaju

 Nemojte se pomiriti sa bolnim, propadajućim zglobovima. Zlatno pravilo je ostati u pokretu – što se više krećete, manje se osećate ukočeno. Plivanje je vrhunska vežba sa malim uticajem koja će povećati vašu mobilnost, ali da li ste razmišljali o sinhronizovanom plivanju? Izgrađuje izdržljivost, izdržljivost i jača zglobove. A trening snage je najbolja opcija. „Podizanje tegova i nošenje težineće omogućiti da oni ponovo ojačaju“. 

Takođe je dobro da unosite protivupalne namirnice poput belog luka, kurkume i maslinovog ulja, prenosi The Sun.


Borba protiv bora

Nutricionistkninja Simon Tomas kaže da ne postoji „popravka preko noći“ za bore, ali možete da poradite na svom sjaju. Nanesite kremu za sunčanje i procenite svoju ishranu. „Masna, masna, slana i slatka hrana može da izazove pustoš na vašoj koži“, kaže Simon. Hrana pripremljena na  ulju na visokim temperaturama „može da smanji elastičnost kože i ubrza proces starenja“. Zamenite čips za pomfrit od slatkog krompira bogatog bakrom jer bakar podržava proizvodnju kolagena, koji pomaže zdravlju i elastičnosti kože. U međuvremenu, probiotici mogu pomoći. „Probavni trakt vašeg tela utiče na ono što se dešava vašoj koži“, kaže Simon, koja se takođe zaklinje u tretmane lica i akupunkturu.

Bol u leđima

Bolna leđa postaju sve češća među ženama u menopauzi zbog gubitka estrogena, kaže lični trener Kris Rukston. Leđa koja ste imali sa 20 godina su nestala, ali možete svesti na minimum dalje pogoršanje, počevši od dobrog držanja u svakom trenutku. Dodajte nekoliko mrtvog dizanja da učvrstite leđa.

Ojačajte mozak


„Iako ne možemo da izlečimo demenciju, možemo pokušati da je sprečimo“, kaže nutrigenomik Tomas Olivije. „Vežbanje, aktivnosti na otvorenom, meditacija i društvene interakcije su važne kao i ishrana kada je u pitanju optimizacija zdravlja mozga. Prekomerna težina u srednjim godinama može udvostručiti rizik od Alchajmerove bolesti, dok usamljenost takođe može doprineti. Ljudska veza je „centralna za zdrav mozak“, kaže Tomas. Isprobajte čas plesa da naučite nešto novo i upoznate nove ljude, a takođe se bavite baštovanstvom.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading