Na krastavac je stavila malo SODE BIKARBONE: Nekoliko dana kasnije, desilo se nešto FENOMENALNO

Vesti 19.07.2022 09:31 0

Krastavci su izuzetno zdravi i niskolorični, jer sadrže 96 odsto vode

Krastavac

Shutterstock

Međutim, upravo to je jedan od razloga zašto ih je teško dugo čuvati, jer brzo postaju kašasti.

Alis Bir, stručnjak za savete potrošača u emisiji This Morning, govorila je o trikovima za skladištenje hrane koji joj produžavaju život.

Razgovarajući sa voditeljima Filipom Šofildom i Holi Viloubi, Alis je uzela krastavac: bio je od prošle nedelje, već prilično kašast, i nije bilo drugog izbora nego da ga baci. Alis je otvorila taj krastavac i mogli ste da vidite da je potamnio oko ivica i postao mokar i kašast. „Bio je u jednoj od onih plastičnih kesa iz supermarketa“, rekla je Alis.

U sledećem kadru je izvadila krastavac koji se nalazio u frižideru u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, uz jedan trik: Bio je u vodi u koju je dodala malo sode bikarbone. „Soda bikarbona deluje na buđ na koži krastavca. Pogledajte to“, rekla je Alis, pokazujući savršeno svež krastavac čija je koža još uvek čvrsta i ne pokazuje znake kvarenja. Voditeljka je probala parče krastavca i potvrdila da je ostao svež i hrskav, dok Alis objašnjava da tako u vodi sa sodom bikarbonom može da stoji nedeljama.

Drugi način čuvanja krastavaca kako biste produžili njihovu svežinu je da ih umotate u papirni kuhinjski peškir. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste je doneli iz supermarketa, operite je i dobro osušite. Kada se osuše, umotajte ih u papirni peškir, mali peškir ili kuhinjski peškir i stavite ih u plastičnu kesu sa zatvaračem. Peškir će apsorbovati višak vlage. Međutim, ne zatvarajte kesu do kraja, dobro je ostaviti je malo otvorenom. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija vazduha.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading