Ovakvu bliskost možete samo u ovim pozama: Romantičan "provod" u spavaćoj sobi garantuje eksploziju strasti!

Najžena Vesti 01.10.2021 22:00 1

Iako će mnoge asocirati na upaljene sveće, srž romantičnog seksa je u fizičkoj povezanosti, intimnosti i strasti

Ovakvu bliskost možete samo u ovim pozama: Romantičan "provod" u spavaćoj sobi garantuje eksploziju strasti!

pixabay

 

Neki možda misle da takav seks imaju samo dugogodišnji parovi, no seksološkinja dr. Ruth Neustifter s Guelph Univerziteta u Ontariju, kaže da se može dogoditi i među dvoje ljudi koji su se tek upoznali. 

- Romantični seksualni položaji pomažu vam u postizanju veće povezanosti i uzbuđenja jer uspostavljate kontakt očima, istovremeno udišete i izdišete i koža vam se dodiruje - objasnila je Neustifter za Health.


Lotus 

To je klasična romantična seks poza u kojoj oboje sedite prekrštenih nogu okrenuti jedan prema drugom, a jedna je osoba drugoj u krilu jednom osobom u krilu. 

- Za bolju se ravnotežu žena može nagnuti malo unatrag, držeći partnera za ramena ili ruke, kaže Neustifter.

Ležaljka

Jedan partner sedi uspravno na podu ili krevetu raširenih nogu i leđima naslonjen uza zid ili uzglavlje, a drugi leži na njemu, okrenut prema njemu.


- Osoba koja je dole može rukom dirati partnerki prsa i stimulisati genitalije ili ostatak tela - objašnjava Neustifter i kaže da je poza dobra za one koji ne vole izravan kontakt očima tokom seksa.

Misionarska poza

Mnogi će možda pomisliti da je dosadna, ali ta poza nam omogućuje pristup više erogenih zona odjednom, kaže seksološkinja.S jednom osobom na dnu, a drugom na vrhu, misionarska nam omogućuje gledanje partneru u oči i posmatranje njegovih izraza lica, a kontakt kože o kožu povećava senzualnost, osećaj bliskosti i povezanosti te pomaže u podsticanju osećaja, objasnila je Neustifter i dodala da poza omogućuje i ljubljenje tokom penetracije ili držanje za ruke i stimulaciju više mesta na telu.

Kašika

U ovoj klasičnoj pozi partneri leže rame uz rame, a jedna je osoba leđima okrenuta prema drugoj.

- Ovaj položaj omogućava rukama da slobodno lutaju, miluju, dodiruju i masiraju partnera, a sjajan je i za upijanje mirisa njegove/njene kože, kose i vrat - kaže Neustifter.


 
Komentari (1)
Loading
Bojan
02.10.2021 07:40

Potpuno se slažem da misionarska uopšte ne mora da bude dosadna, naprotiv. Šteta što većina parova ne razgovara otvoreno o sexu. Posle nekog vremena kada se sex pretvori u rutinu onda kreću neverstva.