Pravo OSVEŽENJE za letnje dane: Ako volite PINJA KOLADU, uživaćete u OVOM sladoledu

Vesti 23.07.2022 19:10 0

Tokom leta uživamo u divnim voćnim koktelima i sladoledu. Pa kad je već tako, zašto ove dve stvari ne bismo spojili u jednu i napravili neodoljiv sladoled sa ukusom egzotične Pinja kolade.

Pravo OSVEŽENJE za letnje dane: Ako volite PINJA KOLADU, uživaćete u OVOM sladoledu

Shutterstock

Za mnoge ljude, prva asocijacija na leto, pored sunca, mora i beskrajnih peskovitih plaža, jeste i aroma kokosa. Budući da je upravo ova namirnica osnovna nota pomenutog koktela, ali i istoimenog sladoleda, jasno je zašto je on toliko omiljen i popularan.

Imajući u vidu i druga dva, jednako tropska, sastojka, ne čudi što je ovaj sladoled pravi letnji delikates koji morate da probate. Najbolje od svega? Sprema se za pet minuta, a potrebna su vam samo tri sastojka!

Sastojci:

  • 1 banana (isecite na komade i zamrznite)
  • 220 g ananasa (isecite na komade i zamrznite)
  • kokosovo mleko (oko 100 ml)
  • Opciono: malo ruma

 

Priprema

Stavite zaleđenu bananu i ananas i malo mleka u blender i počnite da blendate. Najbolje je da postepeno dodajete mleko dok ne dobijete pravu konzistenciju. Povremeno zaustavite blender i ostružite smesu sa strane. Po želji, dodajte malo ruma, izmešajte i sladoled je spreman!

Ukoliko ste nestrpljivi, u sladoledu možete uživati odmah ili ga prvo stavite u zamrzivač na najmanje sat vremena da se dodatno stegne. Poslužite i uživajte. 

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading