Kada ste poslednji put dobro ORIBALI vašu mašinu za VEŠ? Uz TRI laka koraka, ona ponovo može da radi kao NOVA

Vesti 02.10.2021 20:00 0

Da li ste primetili da vaša mašina za veš nešto "zabušava"? Bez brige još uvek nije vreme da je menjate, ali jeste došao trenutak da je dobro očistite

Kada ste poslednji put dobro ORIBALI vašu mašinu za VEŠ? Uz TRI laka koraka, ona ponovo može da radi kao NOVA

unsplash.com

Verovali ili ne, ali za samo nekoliko minuta vaša mašina za veš može ponovo da pere kao nekada! Evo kako to možete da uradite i to u samo tri laka koraka.

Operite dozer za prašak i omekšivač

Dozer u koji sipate prašak za veš i omekšivač najčešće se nalazi na levoj strani mašine, omdah ispod poklopca. Dozer je u vidu fioke; pažljivo je izvucite iz ležišta, skinite pregradni deo i dobro operite i dozer i pregradni deo.

Ako primetite da se u dozeru nalaze grudve praška koje su se skamenile i zalepile za plastiku, sipajte sirće preko njih - ono će ih razmekšati, pa ćete ih s lakoćom skinuti sa dna dozera.

Pregradni deo u vidu rešetke preko kog sipate omekšivač za veš istrljajte grubom stranom sunđera za pranje posuđa.

Dezinfikujte bubanj i eliminišite kamenac

U dozer za deterdžent i omekšivač sipajte onoliko alkoholnog sirćeta koliko može da stane, a ostatak boce od jednog litra sirćeta sipajte u bubanj. Uključite mašinu i pokrenite program sa najvišom temperaturom. Alkoholno sirće će razgraditi vodeni kamenac koji se nakupio u bubnju, prenosi "Krstarica".

Pomešajte 400 grama sode bikarbone sa četiri litra tople vode i taj rastvor sipajte u bubanj. Program opet postavite na najvišu temperaturu, bez pretpranja i ponovite ispiranje dva puta.

Operite filter

Izvucite filter (najčešće se nalazi u donjem delu mašine, ispod bubnja, prekriven maskom), odvrnite ga i izvadite iz mašine. Ukoliko često perete ćebad, dukserice od futona, tople trenerke i garderobu sa perlicama, na navojima filtera, kao i na njegovoj mrežici, sigurno će se nakupiti ostaci materijala koji mogu da dovedu i do toga da mašina ne izbacuje vodu tokom pranja.

Uklonite ih, filter dobro operite četkom i toplom vodom, pa ga vratite u mašinu.

Komentari (0)
Loading