Tri načina da RASHLADITE svog ljubimca: Sprečite toplotni udar i dehidrataciju na VREME!

Vesti 25.07.2022 10:59 2

Sada je briga o njima najvažnija

Tri načina da RASHLADITE svog ljubimca: Sprečite toplotni udar i dehidrataciju na VREME!

Shutterstock

Kada su vreli dani i visoka temeratura, ogromnu pažnju treba da posvetimo našim ljubimcima. Oni zavise od nas, pa tako je bitno rashlađivanje kako bi se sprečio toplotni udar na koji su veoma osetljivi.

Tri načina kako da ih rashladite:

Mesto u hladu

Ako imate ljubimca koji je u dvorištu, veoma je bitno da mu obezbedite mesto u hladu. Njihove kućicice kada se nalaze na suncu, nikako nisu dobro rešenje jer toplota u njima ostaje zarobljena. Napravite mu mesto u hladu, ako ga nemate, putite ga tokom dana u svoj dom.

pas

unsplash

 

Hladna voda

Pobrinite se da imaju hladnu vodu u svakom momentu. Oni mogu da degidriraju, tako da bi bilo najbolje da vodu sipate u lavor kako bi imali uvek više vode.

Šetnje tek u večernjim satima

Najbolji način da rashladite psa je da zapravo izbegavate šetnje u periodu od 13h do 17h, kada je razume se i vama toplo. Dug boravak na vrelom asfaltu ili pesku može dovesti do toga da vaš ljubimac dobije opekotine po šapama. Šetnje se preporučuju ili ujutru ili uveče, kada temperatura padne. Ukoliko imate boksera, buldoga, pekinezera ili bostonca, treba da budete posebno oprezni! Psi sa brahicefaličnom vilicom teško podnose ovo vreme, jer njihovo dahtanje nije tako efikasno kao kod drugih pasa.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)
Loading
Duda
25.07.2022 13:56

Naucite vlasnike da ciste za svojim ljubimcima jer su nam travnjaci i trotoari skroz uneredjeni. Sramota, kultura, kopiranje zapada...

Jano
03.08.2022 16:30

Ja držim jednu kofu sa vodom na suncu, pa posle podne tu toplu vodu jednostavno prospem na psa naravno napolju .