U restoranima pre glavnog JELA uvek dobijete HLEB: Da li ste se pitali zašto je to tako, razlog će vas IZNENADITI

Vesti 03.08.2022 11:00 1

U svakom restoranu prvo će vam donete hleb, a tek onda glavno jelo

U restoranima pre glavnog JELA uvek dobijete HLEB: Da li ste se pitali zašto je to tako, razlog će vas IZNENADITI

Shutterstock

Iako većina nas nikada nije razmišljala o nekim dubljim razlozima ove prakse, postoje značajni razlozi zbog kojih se poštuje ovo pravilo.


Znak gostoprimstva

To je znak gostoprimstva. Kada poželite dobrodošlicu ljudima u svoj dom ili restoran, dajte im hleb i pokažite im da su dobrodošli.

Tradicija koja je opstala do danas

Vlasnici kafana su istorijski služili jedan obrok dnevno, u određeno vreme i po određenoj ceni, tako da je serviranje hleba pre glavnog jela od mesa, ribe ili druge skuplje hrane pomoglo u smanjenju troškova.

Priprema za dolazak hrane

To je način da posetiocima date  da urade nešto pre nego što im hrana stigne. Kada sednete za sto u restoranu, obično ste gladni, ali može proći neko vreme dok hrana ne stigne. Umesto da pustite mušterije da sede bez ičega, gladuju i gledaju kako drugi gosti uživaju u hrani, spuštanje hleba na sto kao priprema  za dolazak obroka, čini ih srećnim i sprečava ih da postanu nestrpljivi. To inspiriše podsvesni reciprocitet

Ako se izdašna i topla korpa za hleb stavi na sto pre nego što gost ima priliku da naruči, on ili ona će podsvesno želeti da uzvrate uslugu. „Bili su darežljivi sa svojim hlebom, pa ću sada i ja prema njima“, mogao bi da pomisli gost.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (1)
Loading
Vesna
03.08.2022 13:47

U dobrim restoranima uz hleb ili zemicku sluzi se i kockica putera, pa se zabavljate i mazete ,grickate , dok ne dodje glavno jelo.