Kako zaštititi kuću od PROVALNIKA? Bivši lopovi podelili su korisne savete o tome kako sprečiti pljačku

Vesti 24.04.2022 23:00 0

Broj pljački se smanjio u prošloj godini jer je zaključavanje mnoge od nas zarobilo kod kuće. Ubrzo će se, međutim, slučajevi opljačkanih domova ponovo porasti, pa su neki bivši lopovi otkrili na šta treba obratiti pažnju

Kako zaštititi kuću od PROVALNIKA? Bivši lopovi podelili su korisne savete o tome kako sprečiti pljačku

Shutterstock

 

Grupa bivših lopova je za sigurnosnu kompaniju Safe.co.uk podelila nekoliko starih trikova koje su koristili u svojim provalama. Iako se neki saveti mogu činiti očiglednima, nikada ne znate koji će od ovih saveta na kraju ubediti lopova da izbegne vašu kuću .

Rasveta

Pre svega, preporučuje se kupovina spoljne rasvete za kuću. Posebno su korisna ona svetla koja se pale kada neko naiđe. Antoni, jedan od bivših lopova  objasnio je: -Uvek sam ulazio u kuće koje nemaju spoljašnju rasvetu, lakše je.

- Kad je mrak oko kuće, lopovu se može učiniti da vlasnik spava ili da nikoga nema kod kuće. Bilo koje mračno ili senovito mesto u dvorištu je idealno da lopov neopaženo priđe kući. Stoga može staviti sigurnosna svetla u narednom periodu - dodao je on.

Kućni ljubimac

Još jedan savet je da nabavite kućnog ljubimca, idealno psa. Prema jednom vlasniku kuće, lopovi nisu opljačkali njihovu imovinu samo zbog natpisa "Pažnja, opasan pas!" iako je pas jazavčar. Pas laje i može uplašiti ili učiniti lopova nervoznim.

Praznici

Kada idete duže, takođe se preporučuje da zamolite komšiju da dođe da pregleda vašu kuću svakih nekoliko dana kako bi se uverio da se unutra ništa ne događa. Takođe može uključiti nekoliko svetala i kako bi izgledalo kao da je neko kod kuće.

 

Komentari (0)
Loading