Kako ukloniti bakterije sa sunđera? Ovi trikovi su najefikasniji za to

K.Ć. Vesti 09.08.2022 22:30 0

Samo isprobajte ovaj jednostavan trik i za kratko vreme ćete se rešiti svih bakterija i gljivica na sunđeru za pranje sudova. Dobro je koristiti ga svaki dan!

Kako ukloniti bakterije sa sunđera? Ovi trikovi su najefikasniji za to

Shutterstock

Pre nego što ponovo operete sudove, pažljivo pogledajte sunđer za pranje sudova. Čak i ako na prvi pogled izgleda neiskorišćeno, na njemu se nakuplja mnogo bakterija i gljivica. Sunđeri za sudove skrivaju odvratan trag svega što ste njima očistili, uključujući i patogene mikrobe koji zahvaljujući vlazi imaju idealno okruženje za razmnožavanje. Ne zaboravite da redovno menjate kuhinjski sunđer i čistite ga svakodnevno.

Ovaj uobičajeni predmet je idealno mesto za razvoj bakterija i gljivica, pa je veoma važno da ga dezinfikujete i često menjate. Treba ga menjati najmanje jednom nedeljno! Međutim, najbolje je to raditi svaka 2-3 dana.

Zahvaljujući ovim trikovima, pobedićete u ratu protiv bakterija na sunđeru.

Da biste se oslobodili bakterija na sunđeru za pranje sudova, samo posegnite za posudom pogodnom za mikrotalasnu pećnicu. Zatim sipajte vodu u nju i umočite sunđer. Stavite u mikrotalasnu, posle minut, pažljivo izvucite sunđer. Još jedan jednako efikasan način je upotreba rastvora sirćeta i vode. U njega stavljamo sunđer i natapamo celu noć. Zatim ga ujutru iscedite i osvežen je i ponovo spreman za upotrebu. Sirće ubija bakterije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading