Svaki dan je JELA isti doručak: Nakon MESEC dana rezultati su sve ZAPREPASTILI

Vesti 12.08.2022 10:23 0

Iako doručak koji se ponavlja može da zvuči dosadno, konzumiranje ovakvog obroka može da učini mnogo toga za vas

Svaki dan je JELA isti doručak: Nakon MESEC dana rezultati su sve ZAPREPASTILI

Shutterstock

Neki stručnjaci tvrde da ovakva rutina može da dovede do toga da postanete bolja osoba.

Sajt „Bright Side“ pronašao je nekoliko iznenađujućih informacija o tome kako dnevna činija ovsene kaše ili kuvanih jaja može da bude vaš prvi korak na lestvici uspeha.

Imaćete više slobodnog vremena

Koliko minuta (ili možda čak sati) vam je potrebno da odlučite šta ćete jesti za doručak? Iako može da deluje kao deo vaše svakodnevne rutine, odlučivanje o tome zapravo može da vam oduzme mnogo više vremena nego što mislite. Kada jedete isti doručak na dnevnom nivou, nećete gubiti vreme na razmišljanje ili odlučivanje. Pritom, verovatno ćete moći da ga pripremite prethodno veče, tako da nećete morati da brinete o tome ujutru.

Dozvoljavate svom mozgu da razmišlja o važnijim stvarima

Da li ste se ikada zapitali zašto je Stiv Džobs uvek nosio crnu rolku ili zašto se Mark Zakerberg obično drži palete sive boje? To je zato što ih takav pristup čini produktivnijim. Kada ne morate da razmišljate šta da obučete za dan ili šta da jedete za doručak, omogućavate vašem umu da se koncentriše na važnije stvari i listu stvari koje treba da postignete tokom dana.

Vaše telo nikada ne propušta prvu dozu hranljivih materija

Ako je vaš doručak činija ovsene kaše, jednostavan omlet ili šolja svežeg voća, dajete energiju svom telu dobrim stvarima. Ovi primeri doručka prepunog hranljivih sastojaka su odličan način da započnete jutro i mogu vam pomoći da se snađete kroz dug dan, što se ne može uvek reći za jutarnju šoljicu kafe ili činiju slatkih žitarica.

Možda ćete uspeti da smršate nekoliko kilograma

Istraživanja su otkrila da jedenje iste hrane svaki dan zapravo može da pomogne da izgubite težinu. Kada imate istu hranu za svaki obrok, imate više kontrole nad onim što unosite u svoje telo, tako da izbegavate skokove šećera i masti, što na kraju može da smanji vaš unos kalorija i telesnu težinu.

Vaši troškovi za hranu će biti manji

Ako je doručak ovsena kaša, sve na šta treba da potrošite novac je ovsene pahuljice, mleko i malo zaslađivača. Znajući šta ćete jesti svakog dana u nedelji, možete da napravite precizniju listu namirnica, što je, prema rečima stručnjaka, ključ za održavanje budžeta u prodavnici. Ne samo da ćete moći da kontrolišete svoje troškove, već ćete primetiti da ćete bez toliko opcija u ostavi ili frižideru imati više novca u novčaniku.


Vežbate  da uđete u rutinu

Kad svakodnevno radite nešto, to na kraju postaje navika. Dobre navike su ono što je potrebno da biste napredovali u ovom svetu i postali uspešni. Nešto tako jednostavno kao dnevni tanjir jaja može da učiniti čuda u kondicioniranju vašeg tela i mozga da se prilagode drugim dobrim navikama. 

Komentari (0)
Loading