Peškiri su GRUBI zbog jedne GREŠKE koju svi pravimo: Vratite im MEKOĆU pomoću ovog trika

Vesti 13.08.2022 10:00 0

Veoma je jednostavno

peškir

Shutterstock

Priznaćemo da nema ništa gore nego kada hoćemo posle umivanja da se obrišemo peškirom, a on nije mekan, čak je i toliko grub da imamo osećaj da nam "struže" facu. 

Lora de Bara, žena koja na društvenim mrežama često objavljuje isprobane savete za čišćenje i održavanje higijene u domu, otkriva gde grešimo i kako da vratimo mekoću peškirima.

Peškiri

Shutterstock

 

- Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir - rekla je ona.

 - Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umesto deterdženta sipajte dve šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu", kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela - dodala je Lora.

Ako i posle toga budu opet grubi, potrebno im je još jedno takvo pranje, i dodaje da pre nego što stavimo da se peškiri suše obavezno ih protresemo.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading