Evo kako da odvojite PSE koji se UJEDAJU: Pomozite vašem LJUBIMCU i sprečite ozbiljne posledice

K.Ć. Vesti 16.08.2022 13:25 0

Ponekad se šetnja sa psom može završiti psećom borbom i haosem

Evo kako da odvojite PSE koji se UJEDAJU: Pomozite vašem LJUBIMCU i sprečite ozbiljne posledice

Shutterstock

Napeto telo, otkriveni zubi, spora kradljivost i fiksiran pogled - samo su neki od signala koji će nam omogućiti da predvidimo predstojeću tuču. Ako primetimo takvo ponašanje psa, odmah treba da pozovemo svog ljubimca i zamolimo drugog vodiča da uradi isto. Kada neko od pasa ne reaguje, možemo mu staviti povodac ili pokušati da mu preusmerite pažnju na igračku. Međutim, nećemo uvek moći da sprečimo svaku tuču psa.

Kako odvojiti pse?

Budite pažljivi i ne zaboravite da vodite računa o sopstvenoj bezbednosti. Psi koji su uznemireni, skaču unaokolo i ne gledaju koga ujedaju, tako da mogu da naškode ne samo jedni drugima već i svakom ko im se približi. Ovo ne znači da četvoronošci žele namerno da povrede ljude - psi koji grizu su toliko emotivni da prestaju da kontrolišu šta i koliko ujedaju. Zato nikada ne stavljajte ruke između pasa koji se bore - možete se ozbiljno povrediti.

Ne postoji jedan dokazan i potpuno siguran način odvajanja borbenih pasa. Neki načini mogu biti od velike pomoći. Šta vredi pokušati, a šta apsolutno izbegavati?

Zapamtite da je pas koji drži drugog ljubimca u zubima obično pod ogromnom dozom adrenalina, što smanjuje osetljivost na bol. Udaranje po glavi, udaranje po rebrima ili štapom samo će ga još više iznervirati!

Evo kako da odvojite PSE koji se UJEDAJU: Pomozite vašem LJUBIMCU i sprečite ozbiljne posledice

Shutterstock

 

U takvoj situaciji jedino i efikasno rešenje je uhvatiti psa za ogrlicu i podići ga tako da mu prednje šape budu od zemlje odvojene. Ogrlica koja se zabode u vrat će smanjiti dotok krvi u mozak psa. Zahvaljujući tome, četvoronožac će početi da slabi i uskoro će mu nedostajati snage da stisne čeljusti. Šta ako agresivni pas ne nosi ogrlicu? U tu svrhu možete koristiti traku ili kaiš. Važno je držati psa u ovom položaju dok se ugrizeni pas ne odvede na bezbednu udaljenost. Pas napadač verovatno neće dobiti snagu tako brzo da bi mogao da ga napadne odmah nakon što ga spuste na zemlju. Međutim, vredi ga što pre pričvrstiti na povodac i staviti brnjicu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading