Ovu HRANU izbegavajte da NARUČUJETE: Čuvena KUVARICA otkriva koju hranu nikako ne želi da dobije od DOSTAVLJAČA, a evo i zašto

Vesti 16.08.2022 15:30 0

U razgovoru za Insajder, kuvarica Lizi Briskin otkrila je deset namirnica koje nikada neće naručiti za isporuku i zašto.

Ovu HRANU izbegavajte da NARUČUJETE: Čuvena KUVARICA otkriva koju hranu nikako ne želi da dobije od DOSTAVLJAČA, a evo i zašto

Pexels

Čips i pomfrit

Prema Lizi, čips ili pomfrit ne putuju dobro. Čips dostiže svoj vrhunac čim se izvadi iz rerne ili friteze i ima prilično kratak rok trajanja nakon ovoga.

Nakon što budu nagurani u kartonsku kutiju i transportovani do vaše kuće, verovatno će izgubiti deo svoje hrskavosti.

Jaja

Bez obzira da li volite omlet, jaja benedikt ili nešto drugo, Lizi preporučuje da ih spremate sami kod kuće. Jaja mogu da deluju neuredno nakon transporta, pa čak i ako sve ostane na svom mestu, mogu se osušiti, u zavisnosti od dužine putovanja. Ona kaže da kada naručujete jaja rizikujete da „završite sa lepljivim neredom koji niko ne želi da počisti ili tužnom, suvom gužvom“.

Smuti

Smuti nikada ne treba da naručujete. Tokom transporta piće može da se zagreje i odvoji, što znači da biste mogli da završite sa neprijatnom gomilom masti.

Sladoled

Ovo je jasno. Čak i ako naručite samo kuglu u najhladnijoj noći, sladoled neće biti iste strukture kad stigne na vašu adresu.


Bilo šta pohovano

„Sve što je obloženo prezlom i prženo u dubokom prženju verovatno će izgubiti svoju privlačnu hrskavu spoljašnjost tokom transporta“, kaže Lizi. Dakle, ako imate želju za bilo kojim od ovih jela, možda bi bilo bolje da odete i pojedete obrok u samom restoranu.


Supa sa rezancima

Lizi preporučuje da naručite supu s rezancima za isporuku samo ako znate da će čorba i rezanci biti odvojeno upakovani. Ako se pakuju zajedno, možete završiti sa prilično naduvanim rezancima i vrlo malo čorbe.

Odrezak, losos i morski plodovi

Sve što poželite da jedete može biti rizično za isporuku, kaže Lizi. Ona kaže: „Čak i ako kuvar odredi temperaturu u restoranu, preostala toplota može da uništi vaše jelo.


Sendviči

U zavisnosti od toga koji fil ste odabrali, sendvič kad stigne može da bude prilično vlažan . Ako se odlučite za salatu od piletine, jaja ili tunjevine, Lizi predlaže da umesto toga naručite komponente odvojeno i da ih sve spojite po dolasku.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading