Kuvani paradajz (RECEPT): Spremite sok na starinski način, bez dodatog konzervansa

K.Ć. Vesti 17.08.2022 17:00 0

Kuvani paradajz nema ko ne voli, a ovo je najbolji recept za taj sok

Kuvani paradajz (RECEPT): Spremite sok na starinski način, bez dodatog konzervansa

Shutterstock

Sastojci

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu 

Priprema

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Procediti u specijalnoj cedaljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Pasterizujte ZIMNICU u RERNI: Zaboravite na LONAC pun vode, naučite ovaj trik i jednostavno stavite tegle na tepsiju

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading