Ovo svako mora da zna: Uklonite DUVANSKI dim iz odeće i kuće na PRIRODAN i efikasan način

M. O. Vesti 25.08.2022 11:36 0

Smrad koji ostaje nakon pušenja cigareta noćna je mora svakog nepušača. Što je najgore, teško je rešiti ga se, a provetravanje stana ili automobila baš i ne pomaže mnogo

Ovo svako mora da zna: Uklonite DUVANSKI dim iz odeće i kuće na PRIRODAN i efikasan način

Shutterstock

Soda bikarbona

Pospite sodu bikarbonu po nameštaju i tepisima i ostavite da deluje preko noći. Ona ima sposobnost da upije smrad dima, kao i bilo koji drugi miris koji vam se uvuče u dom. Idućeg dana jednostavno usisajte te površine. Ako je smrad i dalje prisutan, ponovite postupak.

Amonijak

Zidove i plafone možete da tretirate amonijakom pomešanim s vodom (ili bilo kojim sredstvom za čišćenje na bazi amonijaka). Ljudi često zanemaruju ove delove prostorija, a upravo se na njima najviše talože slojevi dima. Ako amonijak ne pomogne, ipak ćete morati ponovo da okrečite sobu. Nova boja će prekriti staru koja je upila miris dima i problem bi trebalo da bude rešen.

unsplash.com

 

Sirće

Iako ni samo sirće nema prijatan miris, efektan je na odeći i tkaninama koje se osećaju na dim. U posudu s vrućom vodom dodajte šoljicu sirćeta i okačite odeću iznad nje da se pari. To bi trebalo da pomogne da se ukloni smrad. Sirće deluje i u kući ako njime napunite posudice i postavite ih po prostorijama u svom domu, piše net.hr.

Ugalj

Sve što treba da uradite jeste da postavite posudice napunjene drvenim ugljem u sobe koje se osećaju na dim ili u automobil na nekoliko dana. Ugalj će vrlo uspešno izvući smrad cigareta iz prostora.

Jabuke

Prepolovite jabuku na pola i ostavite je tamo gde treba izvući miris dima. Osim toga, vaš dom će mirisati na jabuke, što dođe kao svojevrstan bonus.

Paročistač

Kao što zidovi i plafoni apsorbuju duvanski dim, isto važi i za podove, posebno ako su obloženi tepisima. Za to je dobro imati paročistač, kojim ćete dubinski očistiti tepihe i rešiti se neprijatnih mirisa.

 

Komentari (0)
Loading