Pečene KRUŠKE sa čokoladom: Recept BEZ ŠEĆERA daje skoz drugu dimenziju UKUSA, poslastica koja će svima ostati dobro UPAMĆENA!

M. O. Vesti 31.08.2022 12:45 0

Ovaj slatkiš je preukusan a ne goji

Pečene KRUŠKE sa čokoladom: Recept BEZ ŠEĆERA daje skoz drugu dimenziju UKUSA, poslastica koja će svima ostati dobro UPAMĆENA!

Printscreen/Youtube

Sastojci (za 4 porcije):

Četiri zrele kruške (oljuštite ih, prepolovite, izdubite iznutra i uklonoite semenke)

40 g ovsene kaše
80 g sitno seckanih lešnika
kašičica mlevenog cimeta
dve kašike kokosovog ulja
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
50 g crne čokolade (70 procenata kakaa)
100 g maskarpone sira
1/2 kašičice vanile

Printscreen/Youtube

 

Priprema:

U činiji pomešajte ovsene pahuljice, lešnike, cimet i kokosovo ulje. Stavite kruške, muskatni oraščić i pola čaše vode u šerpu. Stavite na srednju vatru. Poklopite i ostavite da se kruške kuvaju 10-15 minuta.

Zatim prebacite kruške u posudu za pečenje. Istopite čokoladu, pa promešajte sa smesom u kojoj su ovsene pahuljice. Dobijenom smesom napunite kruške i pecite na 180°C oko 10-15 minuta. Dok su kruške u rerni, lagano umutite vanilu i maskarpone. Gotove kruške prelijte dobijenim filom od makarponea i vanile. Poslužite dok su tople i uživajte!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading