Tradicionalni SLATKI hleb: Glavni sastojak je MED, topi se u ustima a ostaje SVEŽ i po nekoliko dana!

Vesti 01.09.2022 08:40 0

Svi volimo da uživamo u dobroj hrani, ali ovaj hleb je stvar hedonizma

Tradicionalni SLATKI hleb: Glavni sastojak je MED, topi se u ustima a ostaje SVEŽ i po nekoliko dana!

Shutterstock,

Francuska kuhinja je poznata širom sveta a pravi su majstori za testa i njihove čuvene kroasane. Ovo je čuveni njihov hleb sa medom koji će vas zasigurno oduševiti. 

Sastojci:

280 ml vode

dve pune kašike meda
1,5 kašika maslinovog ulja
jedna kašičica soli
jedna kašičica šećera
2,5 kašičice suvog kvasca
800 g brašna
Tradicionalni SLATKI hleb: Glavni sastojak je MED, topi se u ustima a ostaje SVEŽ i po nekoliko dana!

Shutterstock,

 

Priprema:

Kvasac pomešajte sa šećerom i toplom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašmo i sve ostale sastojke, pa mikserom umutite testo. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga prebacite u platnenu torbu ili ga zamotajte u pamučnu krpu koja će mu sačuvati svežinu.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading