Pre svakog pranja odeće treba da URADITE PET STVARI: Ovako se neće UNIŠTITI, ostaće kao nova GODINAMA

Vesti 03.09.2022 16:28 0

Ovi saveti su veoma jednostavni

Veš mašina

Shutterstock

Sve što treba da uradite je da obratite pažnju na detalje u vašoj odeći. Odvajanje belog od obojenog veša pre nego što ga stavite u mašinu za pranje veša i dodavanje deterdženta su osnovna pravila koja svi znaju. Iako se čini da je proces prilično jednostavan, čini se da postoji nešto što možda nismo znali. Jedan ekspert za čišćenje otkrio je na šta svakako treba da obratimo pažnju pre nego što operemo odeću, prenosi The Sun.

Korisnica Tik Toka je u svom videu podelila pet saveta kojih se uvek pridržava kada stavlja veš u mašinu za pranje veša, a saveti su jednostavni, iako ih je lako predvideti.

 Dakle, njen prvi savet je da zakopčamo trenerke pre nego što ih samo stavimo u bubanj. Na taj način se neće rastezati ili petljati sa drugom odećom. Prateći isti metod za sprečavanje zamršene odeće, tiktokerka objašnjava da sve pertle moraju da budu vezane. Ako perete duksericu ili top sa vezicama na leđima, uvek treba da vežete pertle kako se ne bi zapetljale sa drugom odećom.


Što se tiče čarapa koje su po ceo dan na nogama, potrebno ih je dobro očistiti. Pre pranja ih, dakle, odmotajte i ispravite. Takođe je savetovala da se odeća okreće naopačke, a kod pantalona treba da okrenete džepove naopačke, kako biste bili sigurni da je svaki deo dobro opran. Generalno, prema stručnjacima, okretanje odeće naopako pre pranja pomaže u uklanjanju mrlja od znoja bolje, održava postojanost boje i smanjuje trenje u mašini za pranje veša. Tiktokerka je dodala da je to posebno važno uraditi za pamučne košulje.
 
Komentari (0)
Loading