Po receptu naših BAKA: Zapečeni KAČAMAK je jelo koje već danas morate da probate

Vesti 05.09.2022 09:00 0

Tradicionalno jelo koje će vam se sigurno svideti

rerna

Shutterstock

Sastojci:

200 g kukuruznog griza

1,250 l vode
jedna kašičica soli
60 g putera
dve kašičice aleve paprike
200 g sira

Priprema

U dublju šerpu staviti vodu da provri. Kada voda proključa sipati kašičicu soli i, uz neprestano mešanje, dodavati po malo kukuruzni griz. Mešati dok se ne pojave mehurići, odnosno dok se smesa ne zgusne. Skloniti sa vatre.
Rernu uključiti na 170 stepeni. Puter staviti u malu šerpicu, pa ga staviti na vatru, da se otopi. Kada se puter otopio dodati alevu papriku (može da se stavi i malo ljute aleve paprike), promešati i skloniti sa vatre.Sir izmrviti.

Uzeti pleh, vel. 30x20 cm, i podmazati ga uljem. Sipati pola smese kačamaka, poravnati pa preko staviti pola količine izdrobljenog sira. Poprskati sa pola zaprške (od putera i aleve paprike). Staviti preko ostatak kačamaka, poravnati, posuti sa ostatkom izmrvljenog sira i preliti sa preostalom zaprškom. Staviti u rernu, na 15 minuta.
Posle datog vremena izvaditi kačamak iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. iseći ga na kocke i poslužiti (mi nismo mogli da čekamo da se ohladi, pa meni baš i nisu ispale kocke. Inače, kada se ohladi vrlo se lako seče i vade se pravilne kocke).

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading