PAVLOVA TORTA jedna od natraženijih na internetu: Donosimo vam RECEPT za slatkiš za koji se uvek traži PARČE više

Vesti 06.09.2022 17:30 0

Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva.

pavlova torta

Shutterstock

Sastojci: 

  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera
  • oko 250 g jagoda

 

Priprema

Belanca mutiti dok ne postanu penasta, pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šam a kristali šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20 cm. Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šam. Peći na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina i treba da bude krckava i krta.

Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo preneti na tacnu, preko rasporediti slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera. Nije potrebno više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređati voće. Služiti rashlađeno.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading