Trgovci OTKRILI kako da UŠTEDIMO u šopingu: Sniženja su često PREVARA, evo kad je najpametnije da kupujemo MESO

Vesti 06.09.2022 21:10 0

Ako imate volju da uštedite prilikom šopinga zapamtite savete iskusnih trgovaca

Trgovci OTKRILI kako da UŠTEDIMO u šopingu: Sniženja su često PREVARA, evo kad je najpametnije da kupujemo MESO

Shutterstock

Proverite cenu po gramu

Luis Korvera, viši pomoćnik direktora u Smart & Final prodavnici 431, kaže da najjeftinija cena ponekad nije najbolja ponuda, pa treba da pogledate težinu pakovanja, jer ćete tako uštedeti.


Kupujte pekarske proizvode zamrznute

Jedan korisnik Reddita i bivši zaposlenik Costco-a ističe da su smrznuti kolačići, hleb, peciva i druga roba znatno jeftiniji od svežih sorti iste kompanije. On daje primer kutije sa 24 sveža kolačića koja košta 7,99 dolara, dok kutija od 180 zamrznutih kolačića košta 34,99 dolara.

Probajte pre nego što odlučite da kupite

Direktor marketinga u Trader Joe's-u rekao je u svom podcastu "Inside TJs" da će većina prodavnica ispoštovati vaš zahtev da probate proizvod, tako da ne morate da bacate hranu.

Ne nasedajte na popuste

Džef Kembel, koji je bio menadžer Whole Foods Marketa više od dve decenije, kaže da je pametnije, iako može izgledati kontraproduktivno, držati se liste namirnica nego biti u iskušenju da kupite istaknute proizvode na akciji. Prodavnice prehrambenih proizvoda često skreću pažnju na proizvode koji se ne prodaju. Ovo ima smisla jer ne žele da izgube svoju investiciju. Ponekad to ide u vašu korist; možda ćete otkriti novu stvar koju volite, ali češće ne, ta stvar će samo skupljati prašinu ili buđ u vašoj kuhinji.


Kupujte brendove prodavnica

Iako svi imaju neke brendove koje preferiraju više od drugih, za osnovne stvari je dobra ideja kupiti brendove u prodavnicama. Skoro uvek su jeftiniji i razlike u ukusu se ne primećuju.

Otkrijte kada počinju akcije

Raspitajte se kada počinju akcije. Vrem se razlikuje od prodavnice do prodavnice.

Kupujte meso utorkom

Meso na sniženju ne znači da je lošijeg kvaliteta, već da ima kraći rok trajanja i da ga treba što pre potrošiti. Većina prodavnica sa velikim prometom sniziće cenu mesa kada se vikend završi. Znaju da će ponedeljkom i utorkom biti manje gužve, pa je početak nedelje pametnije vreme za kupovinu mesa, jer ćete platiti manje.

 


 

Komentari (0)
Loading