Spremite MESNATE PAPRIKE za zimnicu na VRANJANSKI NAČIN: Imamo ORIGINALNI recept s JUGA SRBIJE, dobićete nikad bolju TURŠIJU

Vesti 07.09.2022 13:15 0

Prava zimska poslastica uz svako jelo

Spremite  MESNATE PAPRIKE za zimnicu na VRANJANSKI NAČIN: Imamo ORIGINALNI recept s JUGA SRBIJE, dobićete nikad bolju TURŠIJU

Shutterstock

 

Jug Srbije poznat je po paprici i pripremi fenomenalnih jela od ovog povrća. Ovoga puta izdvajamo vam recept kako da na vranjanski način pripremite najbolje pečene paprike za zimu, piše Lepa&Srećna.

Sastojci: paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje), ulje, so, vinsko sirće.

Priprema: Mesnate paprike ispecite na šporetu ili kubeu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu sipajte ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.

Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u tople tegle. Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje.

Kad se završi vrenje, dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i ostavite da stoji sa ostalom zimnicom.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading