Koliko dugo meso može da stoju u FRIŽIDERU, a koliko u ZAMRZIVAČU? Odgovor zavisi od jedne BITNE STVARI

Vesti 13.09.2022 11:00 0

Odgvor zavisi od toga da li je meso tek kupljeno, da li je sveže ili termički obađeno

meso

pixabay

Sveže kupljeno mleveno meso može da stoji u frižideru najviše dva dana, na najnižoj polici frižidera, gde je temperatura najniža. Čuvajte ga u pakovanju, i u dodatnoj kesi, da krv iz mesa ne iscuri u frižider, na drugu hranu.
Kuvano mleveno meso, u sosu, ili u kombinacijama, na primer, može da se drži u frižideru tri do četiri dana, jer se u frižideru mogu razviti bakterije i na duži rok. Zato, ako ga ne upotrebite u tom roku, čuvajte ga u zamrzivaču.

Pri tome treba znati da mleveno mleveno meso ne može da stoji predugo u zamrzivaču, jer gubi vlagu, a samim tim narušava i kvalitet ukusa, navode u U.S. Ministarstvo poljoprivrede (USDA), prenosi Women's Day. Zato sirovo mleveno meso možete da čuvate u zamrzivaču tri do četiri meseca, a ono koje je već kuvano samo dva do tri meseca, a da mu se ukus ne promeni. Deo vlage je već izgubljen tokom kuvanja, pa je rok nešto kraći.

Ako meso posivi i ima neprijatan miris, verovatno se pokvarilo i nemojte ga konzumirati. Kada je u pitanju mleveno meso, nemojte ga koristiti ako su se oko komada mesa formirali kristali leda, jer to znači da je meso izgubilo svu vlagu.

 
Komentari (0)
Loading