Trik NAŠIH BAKA: Rešite se LEDA u zamrzivaču za tili čas, samo pozite da ga ne OŠTETITE

Vesti 18.09.2022 08:45 0

Gotovo je nemoguće držati zamrzivač 100 posto bez leda.

Trik NAŠIH BAKA: Rešite se LEDA u zamrzivaču za tili čas, samo pozite da ga ne OŠTETITE

pixabay

Otvaranjem vrata propušta se vlaga, a ta vlaga se smrzava, akumulirajući se na stranama, plafonu i podu vašeg zamrzivača. Unutrašnjost možete tretirati posebnim sprejevima kako biste sprečili smrzavanje kako se led ne akumulira.

U zavisnosti od toga koliko je hrane i leda u zamrzivaču, odmrzavanje može biti dugotrajan posao. U najjednostavnijem obliku, sve što treba da uradite je da ispraznite zamrzivač (premestite svu hranu u frižider) i isključite ga.

Isključivanje, otvaranje vrata i čekanje mogu biti dugotrajni procesi, posebno ako zamrzivač niste odleđivali dugo vremena. Na sreću, postoji nekoliko taktika da se posao obavi brže.

Možete postaviti ventilator ispred zamrzivača i pustiti toplog vazduha da cirkuliše oko leda ili koristiti fen, pod uslovom da budete izuzetno oprezni i da fen ne dođe u dodir sa vodom, čak ni kap.

Obložite dno zamrzivača peškirima i usmerite vreli vazduh duž leda koji se nakupio na ivicama zamrzivača. Ovo će vam omogućiti da uklonite led u velikim komadima, umesto da ga topite.

Ako treba da uklonite samo tanak sloj leda, papirni peškir koji je poprskan alkoholom može vam pomoći da uklonite komade leda koji su se nakupili na stranama zamrzivača.

Možete koristiti i trik naših baka – prokuvati vodu u šerpi i staviti u zamrzivač i menjati toplu vodu otprilike na svakih 15 minuta dok se led ne otopi.

Obavezno obložite dno debelim peškirima, ne samo da upije vodu, već i da zaštitite dno zamrzivača od vrućeg lonca.

Iako može biti primamljivo, oduprite se želji da koristite oštar alat poput noža ili šrafcigera. Lupanje i struganje mogu oštetiti ili probušiti zamrzivač. Ako morate da stružete, koristite plastičnu ili drvenu lopaticu i budite nežni.

Nakon što se led otopi, obrišite ga univerzalnim sredstvom za čišćenje ili koristite mešavinu alkoholnog sirćeta i vode u jednakim razmerama (50-50). Obrišite sve rupice krpom od mikrovlakana i potpuno osušite unutrašnjost papirnim ubrusima, prenosi 24sata.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading