Kako smršati BEZ DIJETE: Nutricionista otkrio TAJNU koja je ključna za gubitak KILOGRAMA

K.Ć. Vesti 20.09.2022 13:25 0

Tim Spektor, nutricionista iz Engleske tvrdi da je moguće lako i brzo smršati i to bez dijete!

Mršavljenje

Shutterstock

Naime, postoji nekoliko vrsta masnoća u telu. Visceralne, koje se nalaze unutar trbušne duplje i okružuju vitalne organe, smatraju se najopasnijim. One usporavaju metabilizam i ugrožavaju zdravlje najvažnijih organa.

Visceralna masnoća obično nastaje usled nedovoljne fizičke aktivnosti i konzumiranja previše kalorične hrane. Međutim, možete da ih smanjite ako tačno odredite kada ćete uneti prv obrok u organizam. Po rečima Spektora, profesora genetske epidemiologije na Kings koledžu u Londonu, da biste se rešili viška kilograma, ne treba odmah da doručkujete nakon buđenja, već je bolje da sačekae nekoliko sati.

Ako osoba gricka uveče, onda treba da doručkuje kasnije. Na ovaj način će ubrzati varenje, a kao rezultat toga, masti se neće akumulirati u tkivima. Najnovije studije pokazuju da post od 14 sati može da ubrza metabolizam i pomogne mržavljenje.

Da biste smršali, prema Spektoru, potrebno je samo da pomerite doručak sa 8 ujutru na 11 časova. Ova male promena će biti delotvornije nego da se podvrgavate rigoroznim dijetama!

U nedavnoj studiji, naučnici su otkrili da je optimalno da postite (ne unosite hranu uopšte) oko 15 sati dnevno da biste se rešili viška kilograma. Takođe, analizom 250 naučnih radova došlo se do zaključka da je za mršavljenje najbolje da prestanete da jedete već oko 15 časova.

Po nalazima stručnjaka, ljudi koji su se pridržavali ovakvog režima, tokom pet nedelja u proseku mršavili do dva kilograma više od onih koji nisu.

Svakako, preporuka pre nego što se podvrgnete ovakvom režimu je da se prethodno konsultujete sa lekarom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading