Ne možete da se rešite MRLJA sa dušeka? Očistite ga u samo TRI koraka na nikad brži i LAKŠI način

NAJ ŽENA.RS Vesti 21.09.2022 08:00 0

Više je nego potrebno dušek dubinski oprati

Ne možete da se rešite MRLJA sa dušeka? Očistite ga u samo TRI koraka na nikad brži i LAKŠI način

Shutterstock

Koliko vremena provodite ležeći, ili sedeći na dušeku, veruje se da je minimum šest do osam sati po danu.

Za to vreme prašina, mrtve ćelije kože, znoj i ulje iz tela mogu da se probiju i do njega, sve to dovodi do mogućih žutih fleka i uništavanja dušeka.

Na ovaj način ćete krevet održati svežim i bez prašine, fleka i mirisa.

Rešite se prašine

Najlakši način da uklonite prašinu jeste da upotrebite usisivač. Dobro je da ovo radite na svakih nekoliko meseci, ili češće ako neko u porodici pati od alergija. Pređite preko celog dušeka sa manjim nastavkom usisivača, tako da ga čvrsto pritisnete u dušek da biste izvukli prašinu ispod površine.

Upotrebite paru

Ako imate paročistač za odeću, pređite njime preko dušeka tako da mlaznicu držite što bliže tkanini. Prodiruća para će ubiti grinje koje vrebaju blizu površine. Da biste ih ponovo uklonili, ponovo usisajte dušek. Ukoliko nemate paročistač, možete da koristitie i paru iz pegle.

Uklonite fleke



Žute fleke na dušeku su verovatno rezultat nakupljanja znoja i telesnog ulja. Iako je jako teško očistiti ceo dušek, možete da pokušate da ga izbelite smesom jedne šoljice vodonik peroksida i jedne šoljice tople vode, plus četvrtina kašičice tečnosti za sudove. Kada sve budete pripremili, tečnost ulijte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte površinu dušeka. Utisnite je u tkaninu mekom četkom ili peškirom i ostavite da odstoji oko pola sagta. Zatim ponovo poprskajte dušek čistom vodom da se ispere, dobro ga obrišite da biste uklonili sve tragove sredstva za čišćenje i pustite da se osuši na vazduhu u potpunosti.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading