Ne bacajte OSTATKE od KAFE: Kada vidite čemu sve SLUŽI, uvek ćete ih čuvati

Vesti 22.09.2022 07:45 0

Ako uživate u kafi i dan ne počinjete bez nje, evo još nekih ideja kako je možete iskoristiti

kafa

Shutterstock

Ako joj istekne rok upotrebe, ni slučajno je ne bacajte, već se samo malo potrudite i napravite korisne stvari:

Sapun

S obzirom na privlačan miris kafe, možete je upotrebiti kao sastojak sapuna.

Maska za lice

Pomešajte med i kafu i nanesite smesu na lice ili telo. Nakon nekog vremena, ovaj bi vam postupak trebao vratiti glatkoću i sjaj kože. Takođe, pomoći će i u smanjenju celulita na vašem telu.

Ne bacajte OSTATKE od KAFE: Kada vidite čemu sve SLUŽI, uvek ćete ih čuvati

Shutterstock

 

Sjajna kosa

Koliko god neverovatno zvučalo, utrljajte kafu u kosu pre nanošenja šampona i ostavite je tako koji minut. Vaša kosa će biti sjajnija, ali za svaki slučaj – radije ovo nemojte pokušavati na kosi svetlije boje.

Nameštaj

Pomešajte mlevenu kafu s toplom vodom i trljajte tu smesu preko ogrebotina na vašem drvenom nameštaju. Smesu neko vreme ostavite (bar sat vremena) a nakon toga sve obrišite krpicom. Verovali ili ne, kafa će pomoći u prikrivanju ogrebotina.

Insekti

Pospite kafu oko područja gde ne želite videti insekte. Njih odbija jak i intenzivan miris, tako da će od kafe bežati kao đavo od krsta.

Parfem

Ako ne znate koji želite, kupiti parfem zaista nije lako. Nakon par isprobanih svi će vam mirisati isto, ali ako u međuvremenu malo zastanete i pomirišete zrna kafe, čulo mirisa će vam se polako vratiti i verujemo kako ćete tada lakše odabrati parfem po svom ukusu.

Parfem

Pexels

 

Čišćenje

Kad zapustite svoje suđe, na primer tiganje i lonce, iskoristite kafu za njihovo čišćenje. Kafom očistite naslage koje su se stvorile, a nakon tog ribanja uzmite sunđer i sredstvo za čišćenje, te završite posao.

Šargarepa

Pomešajte mlevenu kafu sa semenom šargarepe pre sadnje, kako bi šargarepa lakše izrasla. To će takođe od šargarepe odbiti crve, kukce i ostale štetočine, prenosi Kolektiv.me.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading