Ovako nikako nemojte da SUŠITE VEŠ: Izbegnite ovu METODU jer je loša za zdravlje

M. G. Vesti 22.09.2022 16:45 0

Tokom toplih i sunčanih dana, voleli ih mi ili ne, svi imamo barem jedan zajednički razlog za veselje, a to je činjenica da nam se veš koje smo oprali osuši u kratkom roku, na prirodan način.

Ovako nikako nemojte da SUŠITE VEŠ: Izbegnite ovu METODU jer je loša za zdravlje

Shutterstock

Međutim, kada počnu hladna i kišna razdoblja svi smo u istom problemu i muku mučimo s opranim vešom koji se čak i danima suši po kući i zauzima nam dragoceni prostor za život. Upravo zbog nestrpljenja ili količine veša koje imamo da operemo svi katkada pribegavamo tehnici sušenja na radijatorima, a stručnjaci pak upozoravaju da je to veoma opasno.

Zašto je opasno?

Opasno je iz nekoliko razloga, prvo povećava potrošnju energije, koja verovatno nije nikad bila skupa kao sada, drugo može vam se nakupiti plesan, stvoriti dodatna nepotrebna vlaga u kući, a uz to možete time izazvati čak i požar.

Prekrivanjem radijatora vlažnom tkaninom može doći do nakupljanja neželjene kondenzacije, što dovodi do vlage ili plesni. Prekrivanje radijatora blokira pravilnu cirkulaciju vazduha i vašem domu biće potrebno mnogo duže da se zagreje i samim time ćete povećati potrošnju.

Paradoksalno, kada sušite mokar veš na radijatorima morate imati i otvorene prozore kako bi vlaga izašla iz kuće, pa samim time grejanja skoro da i nema.

A naviknete li grejanje na visoku temperaturu možete čak i zapaliti neku od lakše zapaljivih tkanina.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading