Trik koji štedi NOVAC: Zaboravite na skupu HEMIKALIJU, otčepite odvod na OVAJ način

M. O. Vesti 25.09.2022 09:00 0

Saveti koji će vam sačuvati novac

Trik koji štedi NOVAC: Zaboravite na skupu HEMIKALIJU, otčepite odvod na OVAJ način

Shutterstock

Kada se odvod zapuši, to može da bude ogromna noćna mora koja uključuje puno nereda u domu. Od kako je rešavanje ovog problema znatno poskupelo, pojavile su se alternative koje su itekako efikasne.

Ključala voda

Najjeftiniji i najlakši način čišćenja odvoda je sipanje prokuvane vode u odvod. Premda svakodnevno puštate vodu niz odvod, prokuvana ključala voda pomoći će da se otopi i najsnažniju masnoća. Stručnjak savetuje da odvod ne dirate nekoliko minuta nakon sipanja ključale vode kako bi se što više toga “rastopilo”.

Ako voda ne otiče ni nakon nekoliko minuta, onda to znači da je odvod i dalje blokiran. Ponovite postupak nekoliko puta pre nego što zaključite da nije imao efekta.

Otčepljivač

Uvek možete isprobati i s otčepljivačem za odvode. Koristite onaj s ravnim dnom umesto klasične kapice. Objašnjavajući kako najbolje iskoristiti otčepljivač, Mankar je objasnio: “Nastavite da punite umivaonik vrućom vodom dok nije napola pun. Otčepljivačem brzim pokretima pumpajte odvod i dodajte vode. Ponovite postupak koliko je puta potrebno.”

Sirće i soda bikarbona

Ako je odvod jako začepljen i prve dve opcije nisu bile dovoljne, probajte s mešavinom alkoholnog sirćeta i sode bikarbone ili praška za pecivo. Prvo sipajte veliku supenu kašiku sode bikarbone u odvod pazeći da prospete što manje sa strane. Potom dodajte šoljicu alkoholnog sirćeta i poklopite odvod poklopcem ili nečim sličnim pa ostavite tako 15 minuta. Nakon toga bi voda trebalo da otiče bez problema

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading