Majstori vam više neće trebati: U odvod lavaboa sipajte ovu smesu i rešite problem

K.Ć. Vesti 25.09.2022 17:00 0

Da ne bi kasnije imali mnogo muke oko kupatila ili kuhinje, preduzmite sve mere i budite što nežniji prema svojim odvodima. Šta to znači?

Majstori vam više neće trebati: U odvod lavaboa sipajte ovu smesu i rešite problem

Shutterstock

 

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u dve nedelje naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vreme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čistite, takođe biti čista.

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, uklonite kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte papir, a ne u šolju. Negde su cevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutrašnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

– Ono što mi je ostalo u sećanju iz škole, to jest domaćinstva koje smo mi tada imali, je savet profesora kako da održavamo cevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vreme – savetuje domaćica koja je ovo probala.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading