Ako jedete ovaj SLATKIŠ redovno, živećete duže: Bonus je što SNIŽAVA PRITISAK i usporava starenje

K.Ć. Vesti 02.10.2022 18:00 0

Svi želimo da što duže ostanemo mladi, da zadržimo svež izgled i vitalnost. Dobra vest jeste da nam u tome može da pomogne slatko!

frižider

Shutterstock

O namirnicama koje promovišu dugovečnost govore svi lekari, a postoji jedna koju obožavaju ljubitelji slatkiša! Saznajte koliko je crna čokolada dobra za zdravlje!

Iako dijetetičati neprestano upozoravaju bna štetnu stranu unosa šećera, ispostavilo se da postoji i ona pozitivna. Naučnici sa Univerziteta Harvard ukazali su posebno na jednu slatku namirnicu koja ima korisna svojstva, a to je crna čokolada. Po njihovom mišljenju, ako redovno jedete ovu čokoladu, produžićete mladost.

Studija koju su sproveli stručnjaci je pokazala da su oni koji su redovno konzumirali crnu čokoladu živeli godinu dana duže od onih koji nisu posezali za ovom poslasticom. Nučnici to pripisuju činjenici da je ova čokolada bogata antioksidansima i mineralima, što poboljšava krvni pritisak i sprečava pojavu raka i kardiovaskularnih bolesti.

Lekari savetuju da pojedete tri pločice crne čokolade mesečno. Ova namirnica je takođe dobra za pamćenje i funkcije mozga.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading