Starinski recept S JUGA SRBIJE: Ćufte u PAVLAKA SOSU, za rastresito i ukusno meso, kuvari dodaju JEDAN SASTOJAK

Vesti 04.10.2022 16:00 0

Profesionalni kuvari prilikom prirpeme ćufti koriste uvek jednu namirnicu, koja ovo jelo čini dodatno ukusnijim

ćufte u sosu

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 5 čenova belog luka
  • 2 kašike prezli
  • pola vezice peršuna
  • so, biber

Za sos:

  • 400 g pavlake
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • so, biber

Priprema:

U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine, prezle i iseckan peršunov list, pa sve promešajte dok se fino ne sjedini. Nakvasite ruke kako se meso ne bi lepilo, pa oblikujte ćufte.

Tiganj zagrejte i nauljite i stavite ćufte da se prže na tihoj vatri, pa ih povremeno okrećite.

Za to vreme pripremite sos. Iseckajte crni i beli luk, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju, a onda dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice.

Sipajte vodu i mešajte non-stop kako sos ne bi zagoreo.

Sipajte pavlaku, a onda dodajte ćufte, smanjite vatru i ostavite da se sve zajedno krčka 5 minuta.

Po želji ih ukrasite sitno seckanim peršunom.

Komentari (0)
Loading