Domaćice otkrile GENIJALAN TRIK: Osušite veš U STANU a da vam odeća NE SMRDI na vlagu

Lana Vidović Vesti 06.10.2022 08:00 0

Stručnjaci su otkrili savršen trik

Domaćice otkrile GENIJALAN TRIK: Osušite veš U STANU  a da vam odeća NE SMRDI na vlagu

Shutterstock

 

Ovih dana mnogi koji opranu odeću suše u stanu verovatno su osetili da ona neprijatno miriše na vlagu. Srećom, stručnjaci za čišćenje otkrili su zašto se to događa i kako sprečiti taj problem, piše Express.

Dakle, zašto odeća ima taj neugodan miris? Bez obzira na to koliko je jak miris omekšivača koji se koristi, miris buđi je uzrokovan zarobljenom vlagom u odeći. Ako nakon sušenja ostane malo vlage, odeća će zaudarati na vlažnost čak i kada se na kraju potpuno osuši. Miris će se posebno osetiti ako odeću složite i stavite u ormar dok je još vlažna, a ostavljanje mokre odeće u veš mašini predugo takođe je može učiniti smrdljivom.

„Isto važi i ako ostavite mokru odeću u mašini za sušenje, a niste je uključili. Vlaga i zatvoreni prostor recept su za miris buđi“, objasnio je Nik Elis, stručnjak za čišćenje u Clean House Fast-u.

Još jedan čest uzrok je sušenje u maloj ili slabo provetrenoj prostorij, piše večernji.hr.

Stručnjaci tvrde da je važno da soba ima dobru ventilaciju, jer ako je u vazduhu previše vlage, odeća će imati miris na buđ.

Stručnjaci su podelili nekoliko saveta za održavanje svežeg mirisa odeće kada se suši u zatvorenom prostoru, a prvi je da vlažnu odeću odmah operete. Ističu da se za odeću koja je vlažna pre stavljanja u mašinu, treba pobrinuti isto kao za suvu odeću. Recimo, peškiri ili trenerka koju ste juče nosili po kiši treba da budu oprani odmah. To će sprečiti miris vlage.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading