Najefikasniji način za skidanje BUĐI je OVAJ: Jeftina mešavina koja REŠAVA problem, provereno!

Vesti 08.10.2022 16:00 0

Genijalan trik koji vredi probati

zid

Shutterstock

Sa dolaskom zime, hladnih, kišovitih i veoma vlažnih dana u vaše domove uselila se odvratna i uporna vlaga kao i buđ koja se širi svuda po sveže okrečenim zidovima. Buđ ume da bude veoma ozbiljan problem ako vam se pojavi na zidovima.

Buđ i gljivice se razvijaju u vlažnim prostorijama. Osim što vam upadaju u oči, jako su opasni za zdravlje. Zato, nije ni čudo što želite da ih se otarasite što pre.

Ne radi se samo o neprijatnom mirisu, već što bakterije i gljivice uzrokuju brojne zdravstvene probleme disajnih puteva, poput astme i bronhitisa, ali i alergije i reumatske tegobe. Buđ može uzrokovati otežano i plitko disanje, začepljenje nosa i sinusa, pečenje, suzenje ili crvenilo oka, suvi kašalj, upalu grla i nosa kao i osip ili nadraženost kože.

žena

Shutterstock

 

Ulje čajevca

Kupite bocu sa raspršivačem i u nju dodajte 450 ml vode i dve kašike ulja čajevca. Raspršivačem nanesite smesu na površine na kojima se napravila buđ i ostavite tako da odstoji nekoliko dana.

Nemojte dodatno da brišete zidove sa krpom jer time možete postići suprotan efekat. Ulje čejevca može imati jak i neprijatan miris koji se u vašoj kući može zadržati i do nekoliko dana, te je jako bitno da redovno provetravate prostoriju u kojoj boravite.

Komentari (0)
Loading