Najveći TREND u enterijeru za 2023. godinu: Osvežiće svaku PROSTORIJU i dati dašak ELEGANCIJE, a odobrili su ga Italijani

Vesti 28.10.2022 12:15 1

Otkrijte koji su aktuelni trendovi vezani za pločice

Najveći TREND u enterijeru za 2023. godinu: Osvežiće svaku PROSTORIJU i dati dašak ELEGANCIJE, a odobrili su ga Italijani

Pexels

Bolonja je dom najstarijeg univerziteta na svetu, 600 godina starih ostataka Svete Katarine Bolonjske, ali i, tokom četiri dana krajem septembra, sajma Cersaie – velikog događaja za profesionalce u industriji pločica.

Ova manifestacija se održava u BologneFiere, impozantnom sajamskom kompleksu smeštenom u poslovnom distriktu udaljenom od centra grada, i predstavlja sjajno iskustvo za svakoga ko voli spektakl na italijanski način. Otkrijte u narednim redovima koji trendovi vezani za pločice su bili predstavljeni na ovogodišnjoj manifestaciji, piše Gradnja.rs.

Pločice kao tapete

Gotovo svaka firma koja je izlagala na sajmu ponosno je predstavila sobu ili displej sa pločicama koje su na prvi pogled, pa čak i drugi, izgledale kao tapete. Aplikacije se kreću od klasičnih do ezoteričnijih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cersaie

 

Pločice sa motivima mermera

Takođe, svaki proizvođač koji drži do sebe imao je u ponudi pločice koje podsećaju na mermer štampane na keramici, a dizajnirane od strane onih koje je inspirisala priroda. Od brojnih primeraka izloženih na sajmu, posetioce je posebno impresionirala ponuda Versace Tilea, pokazujući mermer koji je toliko šaren i hiperrealističan da se ne može ni zamisliti u prirodi.

 

 

Drvo i bakar

Bakar kao glavni zid u kupatilu ili kao pozadina u kuhinji izgledao bi ne baš svakidašnje, ali je lakoća (i svakako cena) pločica koje su odštampane tako da izgledaju kao “original” veoma privlačna. Drvena tekstura je i dalje veoma aktuelna. Na sajmu su predstavljene brojne pločice koje repliciraju izgled i osećaj godova drveta i pokazuju da ova kombinacija itekako može da funkcioniše.

Najveći TREND u enterijeru za 2023. godinu: Osvežiće svaku PROSTORIJU i dati dašak ELEGANCIJE, a odobrili su ga Italijani

Shutterstock

 

Pločice kao nameštaj

Pošto se pločice najčešće postavljaju u kupatilu, razne izložbe u Cersaieju bile su posvećene inovativnoj upotrebi materijala u tom okruženju. Umivaonici, stolovi za kafu i razni stočići prekriveni keramičkim pločicama su izgleda i dalje trend pogotovo ako volite oštar minimalizam. Pločice velikog formata, koji su i dalje hit, mogu poslužiti za pravljenje i velikih trpezarijskih stolova.

 

 

Dajte šansu bojama

Pločice u boji, korišćene na neočekivane načine, takođe predstavljaju jedan od trendova na ovogodišnjem sajmu. Traka bordo boje u inače ružičastom kupatilu zvuči zabrinjavajuće u teoriji, ali u praksi je to zabavno i šik, a pomalo i drsko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cersaie

 

Pločice kao u katedrali

Ceramica Francesco de Maio je za novu kolekciju pločica bila inspirisana katedralom Sant’ Andrea u Amalfiju. Pločice veličine 53×53 dekorisane su ručno.

 

 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)
Loading
zora
30.10.2022 08:39

Za par godina kad Italijani smatraju da je toj modi kraj i lansiraju nove proizvode ostaje vam da sve slomite pa onda ispocetka. KOliko je realno slediti takvu modu?