Recept za DETOKS smuti: Ako ste u procesu MRŠALJENJA dobro će vam doći

K.Ć. Vesti 31.10.2022 23:00 0

Ukoliko ste u procesu mršavljenja i podhitno želite da svoje telo oslobodite toksina, detoks smutiji su idealna rešenja za vas

Recept za DETOKS smuti: Ako ste u procesu MRŠALJENJA dobro će vam doći

Shutterstock

Odredite sebi koliko na nedeljnom ili mesečnom nivou želite da unosite ovu vrstu napitka i isplanirajte da svaki od ovih bude različit, ukusan i kvalitetan. Najpopularniji detoks smuti je takozvani zeleni, koji uključuje svo zeleno voće i povrće.

To podrazumeva krastavce, spanać, brokoli, praziluk, zelenu salatu, avokado, kao i sve ono koje dopunjuje njih poput pomorandže, banane i đumbira.

Jedan od preporučenih detoksa jeste onaj koji uključuje: mešanje isečenog krastavca, avokada i zelene salate, a kasnije i dodavanje banana i pomorandže. Sve to prelijte nemasnim jogurtom, a po želji možete dodati neko koštuničavo voće i kašičicu meda. Postoje i drugi detoks smutiji, poput crvenog (kombinacija paradajza, paprike, cvekle ili šargarepe) i žutog (kombinacija banane, žute paprike, limuna, đumbira). Uvek možete dodati semenke ili zdrave začine koji će svaki napitak učiniti preukusnim. Na vama je za koji ćete se odlučiti i da ostanete dosledni u nameri kako biste očistili vaš organizam od štetnih sastojaka.

Komentari (0)
Loading