Ljuske od oraha prelijte ključalom vodom: Nećete se pokajati, efekat će vas ODUŠEVITI

K.Ć. Vesti 06.11.2022 22:45 0

Orasi su veoma zdravi i dobro je ih redovno jesti. Naravno, u razumnim količinama

orasi

Shutterstock

To je hranljiva užina koja obezbeđuje vitamine B i velike količine magnezijuma, kalijuma i fosfora. Mogu se koristiti na mnogo načina u raznim jelima. Da li ste ikada čuli da ubacite orahe u toplu vodu? Svideće vam se ovaj lifehack.

Možda ste čuli da jezgro oraha samo potopite u toplu vodu. Ovo će olakšati uklanjanje gorke kore. Zdrava je i sadrži mnogo vrednih vitamina i mikroelemenata, ali se mnogi žale na njen ukus i radije je ljušte. Trik je, međutim, da cele orahe u ljusci prelijete ključalom vodom.

Od ljuske oraha možete pripremiti sredstvo za ispiranje kose. Ima efekat potamnjivanja, tako da će biti savršen za smeđu kosu. Takođe možemo dobiti zanimljiv efekat na crvenoj kosi. Pravljenje ove mešavine nije teško, samo ljuske oraha prelijte vrelom vodom i sačekajte da se ohladi.

Ali to nije sve. Znate li šta se dešava kada cele orahe prelijete ključalom vodom? Posle otprilike pola sata možete ih lako razdvojiti nožem. Samo povucite vrh na mesto gde se ljuske spajaju na vrhu. Ne treba ti snaga za ovo. Orah će se sam skoro otvoriti. 

Komentari (0)
Loading