Volite da grickate noću uz film? Evo koje namirnice smete da jedete bez GRIŽE SAVESTI

K.Ć. Vesti 06.11.2022 23:00 0

Ako čuvate vašu liniju, evo šta možete da grickate noću

Volite da grickate noću uz film? Evo koje namirnice smete da jedete bez GRIŽE SAVESTI

Shutterstock

Sir

Sir je dobra noćna grickalica ako je u umerenim količinama. Stvar je da je dobro ‘omastiti brke’ jednim parčetom sira, a ne sa pola kile naseckanog sira na kockice. Sadrži puno proteina tako da ćete biti siti do jutra.

Posni sir

Odličan izbor i sadrži puno kazeina – mlečnog proteina bogatog aminokiselinama, koji se sporo razgrađuje. Ukusan izbor koji povećava osećaj sitosti.

Humus

Humus je odličan izvor proteina, pogotovo ako je domaći. Ako ste gladni, izvrsna su opcija šargarepa ili štapići celera umočeni u humus.

Krekeri

Ovo je jako dobar izbor grickalice ako su krekeri napravljeni od celih žitarica, koje sadrže niskokalorične ugljenehidrate. Uz komadić sira, posnog sira ili humusa, ovo je top večernji obrok (ali, mala porcija).

Kokice (obične)

Možda će vas ovo iznenaditi, ali kokice su zapravo dobra večernja grickalica. Ne mislimo na kokice koje se prave u mikrotalasnoj peći, pune maslaca ili veštačkog ukusa sira, već klasične kokice koje se prave u šerpi na šporetu. Začinite ih sa malo soli, belim lukom u prahu ili začinskim biljem.

Komentari (0)
Loading