Isplivala strogo čuvana tajna: Fejsbuk MENJA IME, a ovo je NOVI NAZIV?!

Najžena Vesti 24.10.2021 08:45 0

Facebook se sprema da promeni svoje ime sledeće nedelje kako bi ono reflektovalo kompanijin fokus na izgradnju metaversea, tvrdi neimenovani izvor koji je dobro upoznat sa planom.

Isplivala strogo čuvana tajna: Fejsbuk MENJA IME, a ovo je NOVI NAZIV?!

EPA

Fejsbuk se sprema da promeni svoje ime sledeće nedelje kako bi ono reflektovalo kompanijin fokus na izgradnju metaversea, tvrdi neimenovani izvor koji je dobro upoznat sa planom.

Predstojeća promena imena, o kojoj Mark Zuckerberg planira da detaljnije priča na godišnjoj Connect konferenciji 28. oktobra, za cilj ima naglašavanje ambicije tehnološkog diva da u budućnosti bude manje poznat po svojoj društvenoj mreži i svim problemima koje je ona donela i da fokus javnosti bude pomeren na druge teme kojima se Fejsbuk kao kompanija takođe bavi, piše helloworld.rs

 

Bivši zaposleni u ovoj kompaniji, Frances Haugen, nedavno je otkrio pravu riznicu internih dokumenata koji ne predstavljaju Facebook u najboljem svetlu, a o njima je svedočio i pred Kongresom SAD.

Ime koje kompanija planira da iskoristi trenutno je jako dobro čuvana tajna i izuzetno mali broj ljudi je upoznat sa njime, čak i kada su u pitanju visokopozicionirani menadžeri u Fejsbuk.

Jedno od mogućih imena bi moglo da bude Horizon, u pitanju je ime još neobjavljenog projekta na kom Fejsbuk  radi i koji podseća na Roblox, platformu na kojoj korisnici mogu da prave svoje, ali i igraju igre drugih ljudi. Ime ove aplikacije nedavno je promenjeno u Horizon Worlds, ubrzo pošto je Facebook prikazao demo verziju za poslovnu saradnju pod imenom Horizon Workrooms.

Promena imena samo je još jedan od brojnih koraka koje Facebook pravi prema sledećoj generaciji tehnologije. Prošlo leto kompanija je napravila poseban metaverse tim, a pre svega nekoliko dana stigla je i najava po kojoj planira da zaposli 10.000 novih zaposlenih koji bi u Evropi radili na metaverseu.

Komentari (0)
Loading